+386 2 614 11 64 info@gramcommerce.si

AGILOX IGV

Inteligentno Vodeno Vozilo

AGILOX IGV iz Avstrije je vodilni proizvajalec in oblikovalec logistično-inteligentnih (vodenih) vozil za proizvodnje s CE certifikatom, ki je v skladu z evropskimi standardi. Naše podjetje Gram Commerce je uradni zastopnik podjetja AGILOX Systems GmbH za območje Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Makedonije.

NASLEDNJA GENERACIJA VOZIL OD AGV K IGV.

Z vozilom Agilox se obdobje avtomatsko vodenih vozil (AGV) končuje in se začenja nova generacija inteligentnih vodenih vozil (IGV).

Agilox je prvo in edinstveno vozilo z inteligentnim vodenjem za vodoravno prestavljanje blaga. Agilox pomeni premikanje. Agilox pomeni inovacijo. Agilox pomeni avtomatizacijo. Agilox predstavlja simbiotično razmerje med sofisticirano programsko opremo in mobilno robotiko, ki predstavlja novo generacijo avtomatsko vodenih vozil, vozila IGV – inteligentna vodena vozila.

Ekipa strokovnjakov podjetja Agilox Services Gmbh z dolgoletnimi izkušnjami je povezala vse instrumente trenutnega upravljanja oskrbovalne verige z vrhunsko IT-tehnologijo in tehnologijo avtomatizacije ter je leta 2017 razvila kompaktno vozilo IGV, ki prinaša bistveno znižanje stroškov v intralogističnem upravljanju.

Vrhunska tehnologija zagotavlja maksimalno prilagodljivost pri izboljšanju intralogističnih procesov: revolucionarni koncept aktiviranja, ki ponuja 360- stopinjsko vrtenje.

Sistem ne zahteva nobene dodatne infrastrukture in lahko deluje 24 ur na dan, 365 dni v letu, ter povečuje produktivnost objektov, od majhnih podjetij do velikih korporacij.

Od vozil AGV k vozilom IGV. Nova generacija inteligentnih vodenih vozil.

Specializirani smo za proizvodnjo inteligentnih logističnih robotov, ki so 100-odstotno izdelani v podjetju AGILOX v Avstriji – od mehanike, električnega inženiringa, avtomatizacije, navigacije do programske opreme.

AGV je skupina izdelkov, pod katero se trenutno ponujajo vozila, ki prevzemajo avtomatizirane transporte in se ne dodelijo tehnologiji stacionarnih transportnih trakov. Podjetje AGILOX je ustvarilo novo prebojno skupino izdelkov, ki bo na dolgi rok zamenjala vozila AGV. Ta skupina izdelkov se imenuje vozila IGV: inteligentna vodena vozila. Za vozila IGV je značilno naslednje:

  • resnična skupinska inteligenca, neposredna komunikacija na vseh območjih med vozili
  • brez nadzornega sistema, odprti vmesniki, dodelitev po poljubni številki primerov
  • brez omejitev glede vrste sistema naročanja
  • dinamična porazdelitev naročil in prerazporeditev, odvisna od situacije
  • nenehno ocenjevanje poti, dinamično usmerjanje
  • brez omejitev pri svobodi premikanja
  • maksimalna energetska učinkovitost pri gibanju, ki temelji na trenutno
  • najnovejših sistemih za prenos in shranjevanje energije
  • prilagodljivost pri ravnanju s tovorom, do vključno
  • avtomatizirane nabave novega orodja za določena orodja za manipulacijo ali
  • vsaj zagotovitev potrebnih vmesnikov
  • v okolje jih lahko integrira stranka v najkrajšem možnem času

  ZAKAJ IZBRATI AGILOX

  INTEGRACIJA

  Kratek čas priprave na uporabo. Zasnovan za integracijo z informacijskimi sistemi podjetja in industrijsko avtomatizacijo. Zanj ni potrebna kompleksna infrastruktura.

  PROSTOR IN ZASNOVA

  Vse je električno. Brez olja. Je kompakten in tanek, da se prilega vsem uporabam v zaprtih prostorih. Prijetni svetlobni in zvočni signali, vgrajeni za varnost in komunikacijo. Zasnovan z nizkim psihološkim učinkom: prikliče človeško podobo v stilski obliki.

  NAVIGACIJA

  Namestitev na osnovi profilov in oblik, brez fiksnih referenc. 360-stopinjski laserski optični bralnik 2D. Avtomatsko pridobivanje okoljskega zemljevida. Obhod ovir. Zaznavanje palet in popravek poravnave. Natančnost pozicioniranja 2 mm.

  INTELIGENTEN

  Nadzorni sistem je vgrajen v vozilo. Samostojno sprejemanje odločitev. Avtomatsko prepoznavanje najboljše poti.

  VARNOST

  360-stopinjska pokritost. Dva laserska optična bralnika 2D na ravni narta. Ultrazvočni senzorji na koncu vešal in med njimi. Opremi se lahko z optičnim bralnikom 3D za prepoznavanje ovir. Nadzor redundantnega varnostnega sistema.

  KRMILJENJE IN VLEKA

  Krmiljenje in vleka na 4 samostojnih in patentiranih premičnih enotah. 360-stopinjsko vrtenje same kabine. Minimalni polmer vrtenja 1950 mm, prenos v vse smeri. Maksimalna hitrost 1,4 m/s.

  UPORABA

  Avtomatsko dovajanje in raztovarjanje strojev.
  Avtomatiziran prevoz blaga od skladišč do tekočih trakov.
  Prevažanje materialov od skladišča do zbirnih območij.
  Avtomatizirano zbiranje končnih izdelkov.
  Priprava in upravljanje nalaganja pakiranega blaga za odhodni transport.
  Ustvarjanje, avtomatizacija in obravnava vmesnih blažilcev.
  Avtomatizirano premikanje palet.
  Oskrba proizvodnih linij.

  IPER AMORTIZACIJA

  Z izkoriščanjem prednosti IPER AMORTIZACIJE 2018 je investiranje v AGILOX danes še priročnejše, z obdobjem povračila investicije manj kot dve leti!

  Avtomatizacija temelji na standardizaciji. Mobilni logistični roboti prevzamejo neprekinjena opravila, podpirajo pa jih ljudje, da pokrijejo konične obremenitve. Sodelovanje med človekom in strojem je ključnega pomena. Naša vozila se uporabljajo predvsem v proizvodni logistiki. Njihova zasnova je osredotočena na oskrbo in odstranjevanje proizvodne opreme v tesnih okoljih.

  AGILOX ONE

  AGILOX OCF

  Za vse projekte se specifično prilagodimo kupcu in jih ponujamo na ključ.
  Zagotovimo dobavo, montažo, servis in garancijo ter dobavo rezervnih delov.