+386 2 614 11 64 info@gramcommerce.si

AVTOMATIZACIJA IN LOGISTIKA V SKLADIŠČU

Ponujamo logistične sisteme na ključ za skladiščenje različnih izvedb palet, s končnimi izdelki (palete EURO 800×1200, 1000×1200 in 600×1200 mm).

PONUJAMO VAM:

  • Prevzem in kontrola palet, katere je potrebno uskladiščiti.

  • Izdelava enostebernih in dvostebernih dvigal za polnjenje skladiščnih regalov.

  • Izdelava in montaža kompletnih skladiščno regalnih sistemov.

  • Pretočna in visoko regalna skladišča.

  • Projektiranje in izvedba skladišč (od temeljev do zaključene gradnje).

  • Kompletne rešitve vodenja logistike skladišča.

ŠTEVILNE REFERENCE ZA

Regalna dvigala

Pretočna skladišča

Transportne vozičke

Transportne sisteme

Avtomatska regalna skladišča

Sodelujemo z odličnimi strokovnjaki za projektiranje, vodenje in izvedbo najzahtevnejših projektov s področij logistike in izdelave dvigal velikih nosilnosti. Naše strokovnjake sestavljajo odlični inženirji elektrotehnike, strojništva in gradbeništva ter strokovnjaki s področij računalništva in informatike. Ponudimo lahko vodenje projektov, projektiranje, izvedbo del v delavnicah in na terenu, preizkušanje, spuščanje v pogon ter kontrolo. Sledimo izvedbenem inženiringu projektov po sistemu funkcionalnega ključa.

Zagotavljamo hitro in kakovostno odzivnost ter prilagodljivost naročniku z namenom optimizacije stroškov, upoštevanja časovnih okvirov ter zagotavljanja kakovosti. Projektiranje mehanskih delov ter električnih povezav in razvoj programske opreme temeljijo na dolgoletnih izkušnjah strokovnjakov. Proizvodne dejavnosti izvajajo partnerska podjetja, v katerih lahko zagotovimo visoko strokovnost in natančnost izdelave v željenih časovnih okvirih. Naša skupina strokovnjakov je usposobljena za terenska dela. Imamo izkušnje s spuščanjem sistemov v pogon in smo sposobni spoprijeti se z najrazličnejšimi izzivi.

Za vse projekte se specifično prilagodimo kupcu in jih ponujamo na ključ.
Zagotovimo dobavo, montažo, servis in garancijo ter dobavo rezervnih delov.

Primeri iz prakse

 

Enosteberna in dvosteberna regalna dvigala, pretočna in avtomatska regalna skladišča, avtomatizacija vlaganja palet v vozila

Enosteberna in dvosteberna dvigala, za različne namene in nosilnosti. 

Regalno dvigalo in pretočno regalno skladišče.

Skladišče je namenjenu shranjevanju palet s plastenkami brezalkoholnih pijač. Posebnost skladišča so pretpočna skladiščna mesta, ki so oblikovana kot dolgi hodniki z rahlo nagnjeno valjčno progo. Regalno dvigalo z vgrajenmi nagibnim valjčnim tranposrterjem na eni strani samodejno polni skladiščne hodnike. Na drugi strani hodnikov prevzemajo palete s pijačo viličarji. Skladišče deluje po sistremu FIFO. Dvigalo smo v celoti projektirali in izdelali, poskrbeli smo tudi za programsko opremo na PLC nivoju, sistem SCADA in povezavo na SAP.

Prikaz transportnega sistema vhoda palet (s kontrolo podatkov na paletah in gabaritnikom palet), prevzema palet z regalnim dvigalom in vnos palet v regalni sistem.

Regalna dvigala in visoko regalna skladišča, višine do 38 m, hitrost do 5 m/s.

Transportne enote: standardne ali nestandardne, teža do 17 t, dolžina do 15 m. Transport in skladiščenje profilov, kolutov različnih dolžin in tež. Prikaz manipulacije paketov, kolutov večjih dimenzij in tež (logistika skladišče – proizvodnja – skladišče ….).

Miiniloading skladiščni sistemi, avtomatizacija prevzema, skladiščenja in odvzema iz skladišča.

Specialni transportni vozički in dvigala za težje tovore in komunikacijo v proizvodnji (posebnost: dva pogona vožnje, kar pomeni, da voziček lahko obratuje v okvari enega od obeh pogonov), različne nosilnosti , primer na sliki je nosilnost 14.000 kg.

Dvosteberna dvigala za kontejnerje,  palice, profile,…

Tehnični podatki:
Višina: 10,98 m
Nosilnost: 14.000 kg
Hitrost vožnje: 120 m/min (2 m/s)
Hitrost dviga: 30 m/min (0,5 m/s)