+386 2 614 11 64 info@gramcommerce.si

INDUSTRIJSKI MANIPULATOR, KI DELUJE BREZ ELEKTRIKE

FIKSNI IN MOBILNI MANIPULATORJI ZA ERGONOMSKO MANIPULACIJO

Ponujamo vakuumske, pnevmatske, magnetne in mehanske priključke in prijemala za pripravo za manipulacijo različnega blaga do 300 kg in z višino dviga do 4 m.

Enostavno, neprekinjeno in natančno manevriranje s pomočjo gumbov GOR/DOL ali s funkcijo balansiranja oz. izravnave (brez kontrolnih gumbov – avtomatski sistem izravnave tovora). Na ta način ima upravljavec vedno popoln nadzor nad blagom oz. tovorom – brez fizičnega napora in z naravnimi delovnimi gibi. Tako povečujemo produktivnost dela in prispevamo k ohranjanju zdravja zaposlenih. Upravljanje z blagom je pnevmatsko, povsem BREZ ELEKTRIČNE ENERGIJE/POVEZAVE . Potreben je le dovod stisnjenega oz. kompresiranega zraka (6 barov). Samo kompresiran zrak je potreben za dvigovanje oz. manipulacijo, zato je takšen način izkoriščanja energije izjemno stroškovno učinkovit.

Dvižna naprava optimizira vsakodnevno manipulacijo na delovnem mestu in jo lahko pritrdimo na več načinov:

  • na tirnice na stropu ali na jekleni konstrukciji,
  • na tla ali na steno, kot žerjav,
  • na mobilni žerjav, ki ga lahko odpeljemo na drugo lokacijo
  • na obstoječo konstrukcijo kupca

Po pogovoru s končnim uporabnikom lahko predlagamo optimalno prijemalo za vakuumsko ali pnevmatsko ali magnetno ali mehansko prijemalo za primerno manipulacijo blaga.

STOJALO ZA MANIPULATOR (MOBILNO ALI FIKSNO)

Mobilni vrtljivi žerjav za maksimalno prilagodljivost
Stojalo za manipulator s teleskopom, ki je nastavljivo po višini, kjer je potrebna maksimalna prilagodljivost za uporabnika. Mobilno stojalo lahko enostavno prevažate na različna delovna mesta s pomočjo viličarja ali paletnega dvigala. Večji delovni doseg omogoča vrtljiva os manipulatorja. Nosilnost je največ 100 kg z 2 metrskim dosegom ali maksimalno 65 kg s 3 metrskim dosegom. Stojalo se lahko pritrdi na tla, na steno ali na stebre.

STEBERNI / STENSKI KONZOLNI ŽERJAV (MOBILNI ALI FIKSNI)

Močne in lahke osi tega žerjava, omogočajo da maček (voziček) se nemoteno giba po drsnih in vrtljivih spojih, kar zagotavlja zelo priročno in ergonomsko manipulacijo blaga. Stebrni vrtljiv žerjav je pritrjen na tla, s težkim sidranjem. Stenski žerjav pa z vijaki enostavno pritrdimo na obstoječe stene ali nosilce. Kasneje sta poravnava ogrodja in njegove dve naramnici, ki povezujeta vrtljivi sklep in konico ogrodja. Rešitve usmerjene k uporabniku, omogočajo teleskopski dvigi, ki se prilagodijo željenim višinam in dolžinam. Mobilni konzolni žerjav lahko enostavno prevažamo na različna delovna mesta s pomočjo viličarja ali paletnega dvigala.

NOSILNA POSTAJA (FIKSNA, A NE NUJNO SIDRANA V TLA)

Sistem konstrukcije oz. nosilcev prilagodimo uporabniku
Inovativen sistem konstrukcije nosilcev je modularne aluminijaste strukture, ki omogoča posamezne logistične rešitve, ki se popolnoma ujemajo s pogoji lokacije uporabnika. Zahvaljujoč majhni teži in trdnosti (konstrukcijski posegi in spremembe stropa ali sten niso potrebni) je samonosilna postaja idealno primerna za začasna in pogosto spreminjajoča se delovna mesta. Skupaj z dvižno napravo oz. manipulatorjem je maksimalna nosilnost do 300 kg. Obstaja tudi alternativa, kjer se jeklena konstrukcija pritrdi v tla.

SISTEM TIRNIC (FIKSNO oz. STACIONARNO)

Sistem tirnic za manipulacijo
Sistem tirnic je možno enostavno namestiti na obstoječe nosilne konstrukcije (npr. na nosilno postajo ali jekleno konstrukcijo ali betonsko podlago) in na strop. Premikanje po tirnicah je enostavno in zelo prepričljivo in uporabno pri manipulaciji. Zahvaljujoč premikanju mačka oz. vozička z dvojnimi krogličnimi ležaji se manipulator premika brezhibno in lahkotno po tem sistemu tirnic.

VRSTE PRIJEMAL MANIPULATORJA

 

MEHANSKO PRIJEMALO ZA ZABOJE

Prijemalo za zaboje ima nakladalne vilice za premik zabojev. Krmilna enota z gumbi gor/dol.

MEHANSKO PRIJEMALO ZA PAKETE

Prijemalo z mehanizmom za samo-zaklepanje/sprostitev za premik pakiranih ploščic, nastavljivo za različne velikosti paketov. Krmilna enota z gumbi gor/dol.

MEHANSKO PRIJEMALO ZA ZABOJE

Prijemalo z mehanizmom za samo-zaklepanje/sprostitev za pozicioniranje in enostavno premikanje zabojev oz. posod. Krmilna enota z gumbi gor/dol.

MEHANSKO PRIJEMALO ZA ZABOJE

Nastavljivo prijemalo z mehanizmom za samo-zaklepanje/sprostitev za različne velikosti zabojnikov. Krmilna enota z gumbi gor/dol.

MEHANSKO PRIJEMALO ZA KANISTRE

Mehansko prijemalo ima kavelj za premik kanistrov s krmilno enoto z gumbi gor/dol.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA MODULE

S pnevmatskimi cilindri za zaklep/sprostitev prijemala za prenos filtrskih modulov. Krmilna enota z gumbom za objem/sprostitev in stikalom za dve nastavljeni obremenitvi.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA KOMPONENTE

Prijemalo za komponente s pnevmatskimi cilindri za zaklep/sprostitev in vrtenje, zasuk za 90° z funkcijo balansiranja. Krmilna enota z gumbi za objem/sprostitev in krmilno palico (joy stick) za krmiljenje vrtenja.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA VREČE

Prijemalo za vreče s pnevmatskimi cilindri za zaklep/sprostitev vpenjalnih čeljusti. Krmilna enota z gumbi gor/dol in gumbi za objem/sprostitev za upravljanje z obema rokama.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA KOMPONENTE

Pnevmatkso prijemalo s funkcijo balansiranja in objem/sprostitev, zasuk prijemala 90° komponent. Krmilna enota z gumbi gor/dol, z gumbi za objem/sprostitev in krmilno palico za upravljanje funkcije vrtenja.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA SODE

S pnevmatskimi cilindri za objem/sprostitev za vrtenje sodov 180 °, vključena funkcija balansiranja. Vario krmilna enota z gumbi gor/dol, z gumbi za objem/sprostitev in krmilno palico (joy stick) za upravljanje funkcije vrtenja.

MEHANSKO PRIJEMALO ZA SODE

Mehansko prijemalo z mehanizmom za samo-zaklep/sprostitev pri premiku sodov. Krmilna enota z gumbi gor/dol.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA KARTONE

Nastavljivo vakuumsko prijemalo (oz. prijemalke/sesalke) za različne velikosti škatel. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop/izklop vakuuma.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA KARTONE

Vakuumsko prijemalo za kartone s številnimi prijemalkami oz. sesalkami. Maksimalna prilagodljivost z avtomatsko deaktivacijo ob dotiku drugačnega predmeta, kot je karton. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop/izklop vakuuma.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA ZABOJE

Prijemalo s funkcijo vrtenja 120° (stopinj) pri praznjenju zabojev. Prijemalo se vsakega zaboja tesno oprime, da lahko zaboje zlagamo skupaj v vrsto. Krmilna enota z gumbi gor/dol in mehanizem za oprijem/sprostitev za različne velikosti zabojnikov in »joy stick« s funkcijo vrtenja.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA KOMPONENTE

Prijemalo za premikanje enotnih komponent. Krmilna enota s tipkami za objem/sprostitev komponent.

PNEVMATSKO PRIJEMALO ZA ARMATURE

Prijemalo s pnevmatskimi cilindri, ki od znotraj objame motorne armature. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za objem/sprostitev armatur.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA VEDRA

S funkcijo balansiranja in pnevmatskega vrtenja za 135° za praznjenje vedra. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop in izklop vakuuma in krmilno palico (joy stick) za nadzor funkcije vrtenja.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA PLINSKE JEKLENKE

S funkcijo balansiranja in pnevmatskega vrtenja za 90°. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop in izklop vakuuma in krmilno palico (joy stick) za nadzor funkcije vrtenja.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA VREČE

Sesalna enota za premik vreč. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop in izklop vakuuma.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA REZERVOARJE/CISTERNE

Vakuumsko prijemalo za dvigovanje in premikanje rezervoarjev ali cistern. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop in izklop vakuuma.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA SOLARNE PANELE

Vakuumsko prijemalo za dvigovanje, premikanje in vrtenje (vodoravno in navpično) ter spuščanje solarnih panelov za 90°. Krmilna enota z gumbi gor/dol in tipkami za vklop in izklop vakuuma in krmilno palico (joy stick) za nadzor funkcije vrtenja.