+386 2 614 11 64 info@gramcommerce.si

PAMETNA DVIŽNA NAPRAVA LIONGRIP®

Liongrip® deluje podobno kot pametna mišica. Z minimalno silo upravljavec/operater lahko premika velike obremenitve. Različna prijemala omogočajo maksimalno prilagodljivost produktu. Liongrip® združuje inovativen dizajn z visoko fleksibilnostjo in dobro ergonomijo.

LIONGRIP®  INDUSTRIJSKI MANIPULATOR

Z našo dvižno napravo LionGrip® lahko dvignete velike tovore v kombinaciji z dolgim dosegom. Tovor je mogoče prijeti zunaj težišča. LionGrip® je opremljen z ročajem, ki je občutljiv na silo in se pri najmanjšem gibanju roke enostavno dvigne. Kadar tradicionalni manipulator/naprava za dvig ni dovolj, LionGrip® preprosto opravi svoje delo. Dvižno napravo lahko enostavno naložite s strani in premaknete na drugo lokacijo. Naša edinstvena dvižna naprava omogoča, da manipulacija poteka breztežno in tako razbremenimo hrbet in ramena zaposlenih.

 

LIONGRIP®

LionGrip® pametni ročaj/krmilo je na silo-občutljiv in zagotavlja, da dvižni roki sledita najmanjšemu gibanju navzgor in navzdol. Pametna dvižna naprava LionGrip® se enostavno prilagodi različnim namenom uporabe. Vgrajenih je veliko funkcij in prednastavitev, ki v kombinaciji po meri narejenimi prijemali zagotavljajo tako varnost kot optimalno manipulacijo. Omejitev je lahko pri moči dviga, pri zaklepu prijemala/čeljusti, kadar je tovor v zraku, pri sesanju zračnih kanalov vakuumskih prijemal,…Zaradi robustne in čiste linije dizajna ta dvižna naprava potrebuje minimalno vzdrževanje in nadomestne dele, kar naredi investicijo varčno na dolgi rok. Dobava in montaža manipulatorja LionGrip® na lokaciji kupca je enostavna in ne traja dolgo.

Liongrip® specifikacije:

  • Razpon giba: 1 m, 1,25 m, 1,5 m in 2 m (oziroma po naročilu)
  • Standardna dolžine roke: 2,5m, 3m, 3,5m & 4m (oziroma po naročilu)
  • Delovno območje: preko 400°
  • Nosilnost: LG50 do 70kg, LG80 do 200kg
  • Električna povezava: 110 V ali 230 V AC
  • Zračni tlak: 6 bar
  • Barva: Rumena

Možnosti dvižne naprave Liongrip®

TIRNICE

Dostopnost manipulatorja na različnih lokacijah omogoča mobilnost tirnic.

STEBER

Stebrni dvig v avtomobilski industriji.

TELESKOP

Teleskopska manipulacija za vreče.

PRIJEMALA

 

PRIJEMALO ZA ROLE

Ponudimo lahko original Liongrip® prijemala ali od drugih proizvajalcev, odvisno od potreb kupca. Po meri narejeno prijemalo za role Liongrip® je optimalno prilagojeno za dvig in hiter premik majhnih rol na palete. Prijemalo za role je narejeno za dvig do 100 kg, odvisno od dolžine role in dolžine roke prijemala in razpona prijemala Liongrip®.

PRIJEMALO ZA OBRAČANJE PALET

Obračalec palet omogoča zlaganje palet od zgoraj ene na drugo, iz hrbtne strani na hrbtno stran in stranske strani na stran, kar zna predstavljati velik izziv. Kadar se palete prestavljajo in premikajo ročno, delavec precej tvega, da ga doletijo poškodbe hrbta in prihaja do dodatnih stroških pri poškodbi palet. S prijemalom za obračanjem palet je tovrstna naloga enostavno rešena. Obračalec palet je popolnoma prilagojen našemu pametnemu manipulatorju Liongrip® in je uspešen pri manipulaciji večine lesenih palet. Enostavno in lahkotno odložite palete, ki so hrbtno obrnjene ali pa jih odložite v normalnem položaju. Enostavno je možno zložiti (v vrsto) palete, kjer je vsaka druga zložena hrbtno.

Za lažji doseg palet, ki so zložene visoko v vrsti, je razpon višine integriran v prijemalo/obračalec, kar omogoča ergonomsko manipuliranje s paletami. Obračalec palet varno oprime paleto, ki je obrnjena odzgoraj-navzdol s tesnim oprijemom po sredini nosilne noge palete. Pravilno obračanje in premik palet, ki se ne smejo obračati je možno manipulirati lahkotno brez objema prijemala nog palet. Paleta je lahko preprosto naslonjena na vilice. Premik in gibanje vilic poteka popolnoma simetrično. Obračalec za palete je izdelan za premik palet do 40 kg. Velikost palete, ki jo je možno manipulirat je odvisna od teže palete.

VAKUUMSKO PRIJEMALO

Vakuum je pogosto optimalen način za oprijem različnih materialov in izdelkov. Imamo rešitve za gladke in hrapave materiale, za vreče, škatle, panele in plošče itd.

Za hrapave površine bo morda potrebna več kot ena vakuumska črpalka. Za zagotovitev varnosti delovanja manipulacije se hrapavi materiali dodatno testirajo.

VAKUUMSKO DVIGALO OZ. PRIJEMALO ZA NERAVNE POVRŠINE

Za izdelke neravne površine, lahko prijemalnik opremimo s fleksibilnimi sesalkami oz. prijemalkami z velikim hodom.

NAGIBNO ALI ROTACIJSKO PRIJEMALO

Prijemalo je zasnovano tako, da se tovor lahko nagiba in/ali rotira, vrti. Premikanje je lahko električno ali pnevmatsko, odvisno od zahtev.

VAKUUMSKO PRIJEMALO ZA TEŽKE TOVORE

Vakuumsko prijemalo je primerno tudi za premikanje velikih in težkih produktov. Na sliki je izdelek teže 200 kilogramov, ki ga premika (po meri narejeno) prijemalo. Prijemalo lahko vrtimo za 180 °.

STANDARDNO PRIJEMALO ZA GREDI

Standardno prijemalo je primerno za oprijem okroglih gredi s premerom 40-150 mm. Prijemalo poganja zračni motor s funkcijo samo-zaklepa vijakov za zaščito pri premiku. Na voljo v desni in levi verziji z enostavnim preklopom iz ene v drugo.

OZKO PRIJEMALO ZA GREDI

Kadar je prostor za oprijem gredi omejen, deluje prijemalo močno, po principu samo-zaklepanja. Kljub kratkemu oprijemu se lahko gred zadrži in premika vodoravno.

SIMETRIČNO PRIJEMALO ZA GREDI

Kadar sta dva stroja obrnjena z zadnjim delom drug proti drugem, je simetrično prijemalo za gredi lahko primerna rešitev. Omogoča rešitev za premikanje težkih gredi za dva stroja z enim samim manipulatorjem. Liongrip® se postavi na sredino, med dva stroja, da manipulacija poteka za obe poziciji. Vsako prijemalo se specifično prilagodi gredi za optimalno manipulacijo.

VILICE ZA DVIG PALET

Liongrip® opremljen z vilicami je popoln za dvig in premik palet. Izognite se nevarnosti poškodbam pri zaposlenih z našo pametno dvižno napravo.

PRIJEMALO ZA OKROGLE POVRŠINE

Prijemalo za neravne površine oprime izdelek, ga dvigne od tal in enostavno premakne na željen cilj.